GEN

DAF + Bram

Applicaties die de aansturing en verzorging regelen van de fabricage en assemblage van DAF trucks en motoren.

Microsoft .NET, C#, SQL Server, WCF, Entity Framework en MSMQ

"The NextGen biedt mij de vrijheid en beloning van een ZZP’er, met de onbezorgdheid en stabiliteit van een vaste baan."

Het software ontwikkelproces naar een hoger niveau tillen.

Bij DAF werk ik als software engineer aan diverse applicaties die de aansturing verzorgen van de fabricage en assemblage van DAF trucks en motoren. Deze fabrieken zijn over verschillende locaties verdeeld (waaronder Eindhoven en Westerlo, België). Mijn rol binnen het team is om naast het (door)ontwikkelen van applicaties ook betrokken te zijn bij de analyse van nieuwe wensen vanuit de organisatie en om het software ontwikkelproces stapsgewijs naar een hoger niveau te brengen.

Een voorbeeld van een fabriek is de cabinefabriek in Westerlo, hier worden truck cabine’s op maat gebouwd specifiek volgens de wensen van de klant. Voor deze fabriek werk ik aan een maatwerk applicatie die dit volledige proces begeleidt. Denk hierbij aan het aansturen van de transportband binnen de fabriek, de communicatie met een plasma robot voor het op maat snijden van de cabine en het managen van kwaliteitscontroles.

Naast deze zogenaamde MES applicaties werk ik ook aan een rapportage tool die informatie vergaart vanuit diverse machines in de fabriek. Deze tool wordt ingezet om de kwaliteit van het productieproces te monitoren en zodoende optimalisaties door te kunnen voeren.

De applicaties zijn ontwikkeld in Microsoft .NET, met C# als programmeertaal en SQL server als onderliggende database. Afhankelijk van de applicatie wordt ook WCF, Entity Framework en MSMQ toegepast.

Ik heb voor deze opdracht gekozen omdat het mij na jarenlang werken aan applicaties voor de verzekerings- en zorgsector heel leuk leek om ook eens een kijkje te nemen in de industriesector. DAF is daar bij uitstek voor geschikt en geeft mij als programmeur weer een hele andere kijk op het vakgebied. Daarnaast is DAF een groot bedrijf en krijg je met veel verschillende mensen en disciplines te maken, wat mij altijd erg aanspreekt.

Bekijk de andere projecten: