GEN

ICTU + Rijk

Informatie en Volgsysteem Scheepvaart Next (IVS Next)

Java, Docker, Linux, PostgreSQL, Spring Boot, Angular

"Meer development, minder management. Ruimte om te ademen, maar geen gebakken lucht"

Een nieuw systeem, aangepast aan de eisen van deze tijd.

Rijkswaterstaat volgt alle scheepsvaart op de wateren waar zij verantwoordelijk voor is. Wanneer een schip een sluis of brug moet passeren moet zij contact opnemen met de bedienaar van dat object. Die maakt namelijk planningen omdat schepen soms niet tegelijk door een sluis kunnen. Dit kan bijvoorbeeld komen door de stoffen die worden vervoert. De huidige software is zwaar veroudert waardoor Rijkswaterstaat op termijn de veiligheid niet meer goed kan waarborgen. Daarom ontwikkelen we een nieuw systeem dat is aangepast aan de eisen van deze tijd.

Binnen mijn rol als software-developer ontwikkel ik zowel aan de frontend als aan de backend. Ik werk aan een onderdeel dat de informatie weergeeft van alle schepen tijdens de vaart. 

Ik zat voor dit project eigenlijk ook al bij ICTU, maar was op zeer korte termijn op zoek naar een nieuwe klus doordat ik niet helemaal op mijn plek zat binnen dat project. The NextGen heeft toen direct geregeld dat ik bij dezelfde opdrachtgever kon blijven, maar dan binnen een project en een team dat meer aansloot bij mijn interesses en wensen.

Bekijk de andere projecten: