GEN

Rabobank + Peter

Banksparen

Java, Angular, Docker, Microservices, DevOps, Unit test

"Naast het beloofde salaris en het vinden van een geschikte opdracht is er ook ruime persoonlijke aandacht."

Vrij om nieuwe technieken te introduceren, zoals Docker / Microservices.

Sinds de opkomst van het digitale tijdperk zijn banken omgevormd tot enorme IT-bedrijven. Er wordt geïnvesteerd in de toekomst en (tegen mijn verwachtingen in) ook meebewogen met ontwikkelingen in techniek, software en werkwijzen. Zo ook bij de Rabobank, waar mijn huidige opdracht plaatsvindt. Op de 23e verdieping van de verrekijker in hartje Utrecht heb ik een prachtig uitzicht over de stad!

Ik werk daar als Full stack developer in een DevOps team. Wij bouwen aan en onderhouden een web-applicatie voor het aanmaken(afsluiten), aanpassen en omvormen van bankspaar (pensioen)rekeningen. Dagelijks houd ik mij bezig met het refactoring van oude code, debuggen en oplossen van bugs, toevoegen van features, aanpassen van designs en uiteraard dit alles met unit, integration en end-2-end testen automatisch valideren.

Ook al zijn we op sommige gebieden soms gebonden aan standaarden van de bank (we zitten bijvoorbeeld nog vast aan Angular 1.x) zijn we op veel gebieden vrij om nieuwe technieken te introduceren. Zo wordt er nu volop getest met Docker en is een volgende milestone de migratie naar microservices. Hierbij komen mijn ervaringen bij vorige opdrachten/werkgevers goed van pas!

Dit alles is mogelijk gemaakt door het team van The Nextgen. Wat maakt The NextGen nu zo bijzonder? Naast wat er op papier beloofd wordt over het salaris en het vinden van een geschikte opdracht (waarbij je zelf ook nog de keuze hebt) is er ook ruime persoonlijke aandacht. Zo heb ik coaching gehad voor mijn interviews en heb ik regelmatig contact met mijn accountmanager over zowel het werk als persoonlijke zaken.

Bekijk de andere projecten: