GEN

Tennet + Rob

Transparency, Settlement & Certification (NSC)

Java EE, JBoss, Bitbucket, Maven, Jenkins, Nexus, Sonar, XLDeploy, Jira, Angular, JSF

"Via The NextGen heb ik uit verschillende leuke opdrachten kunnen zoeken naar wat het beste bij mij past."

Ontwikkeling nieuw Java platform voor registratie uitstoot CO2.

Als ontwikkelaar voer ik een opdracht uit bij Tennet. In deze opdracht vernieuwen en verbeteren we een applicatie voor de registratie en handel in certificaten. Deze applicatie is benodigd voor het uitvoeren van wetten die leveranciers vereisen om aan te tonen waar ze de stroom gekocht hebben en hoeveel CO2 voor deze stroom uitgestoten is. Door veranderingen in de wetgeving zijn grote veranderingen in de applicatie nodig. 

De applicatie is geschreven in Java EE, en draaiend op JBoss, voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom zijn we veel aan het refactoren waarbij we, als ontwikkelaars, zelf aan het kijken zijn welke technieken we het beste kunnen gebruiken.

Voor de ontwikkeling van deze applicatie kunnen ontwikkelaars zelf hun IDE kiezen. Verder wordt gebruik gemaakt van Bitbucket, Maven, Jenkins, Nexus, Sonar, XLDeploy en Jira voor verdere tooling. 

TheNextGen heeft mij geholpen met het vinden van deze opdracht. Ik heb uit verschillende leuke opdrachten kunnen zoeken naar wat het beste bij mij past. Verder is TheNextGen ook erg flexibel met de leaseauto waardoor ik een leaseauto heb voor een middellange termijn

Bekijk de andere projecten: